Verogia Fashion Confidențialitate

Politică privind protecția datelor

Data ultimei actualizări: mai 2018

 

  1. Informații generale

Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale Verogia Fashion S.R.L. („Verogia”), cu sediul în Brazii de Sus, Str. Trandafirilor nr. 33D, Prahova, România, în calitate de operator de date.

Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet verogia.ro.

  1. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate
  • Dacă sunteți client al Verogia, vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi nume și prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul în care utilizați site-ul verogia.ro și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul plasării unei comenzi prin verogia.ro sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea verogia.ro.
  • Dacă sunteți vizitator al verogia.ro, vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării verogia.ro, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul formularului pentru contact, în măsura în care îl completați.
  • Dacă sunteți persoană de contact a Partenerilor sau potențialilor Parteneri, Verogia prelucrează datele dumneavoastră de contact, cum ar fi nume și prenume, adresă de e-mail și telefon, pe care le furnizați în contextul inițierii sau desfășurării relației contractuale.
  1. Scopurile și temeiurile de prelucrării
  • Dacă sunteți client al verogia.ro, prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:
    • pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră și verogia.ro, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea și facturarea comenzii plasate pe verogia.ro, informarea dumneavoastră asupra stării comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.
      Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la bază contractul încheiat între dumneavoastră și Verogia, definit în cuprinsul Termenilor și condițiilor publicați pe site. Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastră și Verogia.
    • pentru îndeplinirea obligațiilor legale care incumbă Verogia în contextul serviciilor prestate prin intermediul verogia.ro, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare.
      Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea Verogia de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci în imposibilitatea de a vă oferi serviciile prin verogia.ro.
    • pentru activități de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță (e-mail) de comunicări comerciale privind produsele și serviciile oferite de Verogia, prin verogia.ro.
      Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați prin abonarea la newsletter.
      Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul creării contului, sau ulterior creării contului, la secțiunea Detalii cont.
      Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.
    • în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a verogia.ro, în principal, în vederea îmbunătățirii experienței oferite pe verogia.ro.
      Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Verogia de a îmbunătății permanent experiența clienților pe verogia.ro. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.
  • Dacă sunteți vizitator al verogia.ro, Verogia prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:
    • pentru activități de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță (e-mail, sms), de comunicări comerciale privind produsele și serviciile oferite de Verogia România, prin verogia.ro.
      Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați prin abonarea la newsletter.
      Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și abonarea la newsletter pe verogia.ro. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți  folosi opțiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conținând comunicări comerciale.
      Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.
    • pentru rezolvarea plângerilor, reclamațiilor și pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăți experiența dumneavoastră oferită pe verogia.ro.
      Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Verogia de a asigura funcționarea corectă a verogia.ro, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor verogia.ro, inclusiv prin soluționarea diferitelor întrebări sau reclamații.
      Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.
  • Dacă sunteți persoană de contact a Partenerilor sau potențialilor Parteneri, Verogia România prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:
    • pentru inițierea sau desfășurarea relației contractuali dintre Verogia România și Parteneri sau potențiali Parteneri
      Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Verogia de a iniția și desfășura relațiile contractuale în contextul oferirii serviciilor pe verogia.ro. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop poate avea drept consecințe imposibilitatea Verogia România de a-și desfășura activitatea.
    • pentru celelalte scopuri și temeiuri enumerate la secțiunea 3.2., de mai sus.
  1. Durata pentru care vă prelucrăm datele

Ca principiu, Verogia va prelucra datele dumneavoastră  cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

În cazul în care sunteți client, vom prelucra datele dumneavoastră pe întreaga durată a raporturilor contractuale și ulterior, conform politicilor interne ale Verogia, respectiv pe durata necesară îndeplinirii obligațiilor legale care revin Verogia (de exemplu, în cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de păstrare prevăzut de lege este de 10 ani de la data încheierii exercițiului financiar în cursul căruia au fost întocmite).

În situația în care sunteți client și vă exercitați opțiunea de ștergere a contului de utilizator, prin transmiterea unui mesaj email la adresa office@verogia.ro, va fi efectuată ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal. În cazul în care solicitați ștergerea contului, însă pe acel cont există cel puțin o comandă activă, cererea de ștergere a contului va putea fi înregistrată numai după livrarea produselor și finalizarea ultimei comenzi active.

Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, Verogia va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop.

În cazul în care sunteți persoană de contact a Partenerilor sau potențialilor Parteneri ai Verogia România, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi prelucrate pe durata necesară pentru încheierea / executarea contractului și ulterior, potrivit politicilor interne și obligațiilor legale, inclusiv cele privind arhivarea.

  1. Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, Verogia poate dezvălui datele dumneavoastră către Parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină Verogia în oferirea de servicii prin verogia.ro (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

  • pentru administrarea verogia.ro, inclusiv pentru intermedierea relației dintre dumneavoastră și Partenerii noștri care comercializează produse prin această pagină de internet, în măsura în comandați produse vândute de aceștia;
  • în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități clienților, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către Verogia România prin verogia.ro;
  • pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea verogia.ro și a serviciilor derulate prin intermediul ei;
  • pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;
  • pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;
  • atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.
  1. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate către Verogia pot fi transferate în afara României, dar doar către state din Uniunea Europeană.

  1. Drepturile de care beneficiați

În legătură cu această prelucrare de date, aveți dreptul de a solicita accesul la datele dumneavoastră cu caracter personal, rectificarea sau ștergerea acestora sau restricționarea prelucrării, dreptul de vă opune prelucrării în limitele și condițiile prevăzute de lege, precum și dreptul la portabilitatea datelor. De asemenea, dacă alegeți să oferiți consimțământul dumneavoastră, aveți dreptul să-l retrageți în orice moment, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de Verogia pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia. În plus, aveți dreptul de a depune plângeri la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la: office@verogia.ro.

Acest site folosește fișiere de tip cookie.

Cookie-ul este un fişier text de mici dimensiuni pe care un site îl salvează în calculatorul sau dispozitivul dumneavoastră mobil atunci când îl vizitaţi. Datorită cookie-urilor, site-ul reţine, pe o perioadă de timp, acţiunile şi preferinţele dumneavoastră (login şi alte informații necesare pentru efectuarea comenzilor). Astfel nu mai trebuie să le reintroduceţi ori de câte ori reveniţi la site sau navigaţi de pe o pagină pe alta.

O parte din paginile noastre utilizează cookie-urile pentru a reţine:

  • informațiile de login pentru a accesa informațiile personale la efectuarea unei comenzi
  • dacă aţi acceptat (sau nu) utilizarea cookie-urilor pe site.
  • furnizarea de statistici anonime cu privire la modul în care este utilizată această pagină de internet către Verogia Fashion S.R.L. („Verogia”), în calitate de deținător al acestei pagini de internet;
  • îmbunătățirea utilizării acestei pagini de internet, inclusiv prin identificarea oricăror erori care apar în timpul vizitării/utilizării acesteia de către utilizatori;

Puteţi şterge sau bloca cookie-urile însă, dacă faceţi acest lucru, s-ar putea ca anumite caracteristici ale site-ului să nu funcţioneze corespunzător.

Informaţiile asociate cookie-urilor nu sunt utilizate pentru a vă identifica personal. În plus, ţinem sub control datele referitoare la preferinţele dumneavoastră de navigare. Cookie-urile nu sunt folosite în alte scopuri decât cele descrise aici.

Puteţi controla şi/sau şterge cookie-urile după cum doriţi – pentru detalii, consultaţi site-ul aboutcookies.org. Puteți șterge toate cookie-urile din calculatorul dumneavoastră și puteți seta majoritatea browserelor să blocheze plasarea acestora. Dacă faceţi acest lucru, este posibil să fiţi nevoit să setaţi manual unele preferinţe, de fiecare dată când vizitaţi site-ul. De asemenea, s-ar putea ca unele servicii sau opţiuni să nu funcţioneze (ex. efectuarea comenzilor).